Subscribe

* indicates required

February 2, 2014

August: Osage County

God gave us our family; thank God we can choose our friends!

,,Familie” e mai mult decat un simplu cuvant. E locul unde ne simtim noi, unde suntem acceptati asa cum suntem, unde gasim protectia, dragostea, caldura si energia de care avem nevoie pentru a continua. Putem pierde totul, putem fi infranti sau putem face toate boacanele de pe fata pamantului. Stim ca acolo, indiferent ce, este Ithaca noastra, ca acel ceva nimeni nu ni-l poate lua …  

Numai ca, vezi tu, pentru unii ,,F.a.m.i.l.i.e” e un cuvant greu de rostit. La celalalt capat al definitiei sale originale. Un cuvant pentru care nu gasesti cu usurinta o definitie sau pe care nu-l poti rosti, gandi la el fara sa nu simti o arsura in adancul maruntaielor tale.

“We're all just people, some of us accidentally connected by genetics, a random selection of cells. Nothing more.”
August: Osage County e departe de a fi o comedie. Nu poti sa nu iti abtii zambetele la anumite scene memorabile sau sa nu admiri felul in care Meryl Streep joaca, dar dincolo de ele, filmul prezinta o poveste tragica, al naibii de reala (cu exceptia unui singur element).

Piesa de teatru cu acelasi nume a lui Tracy Letts a primit premiul Pulitzer. A fost apoi jucata pe Broadway, acum regizata de John Wells. Nominalizata la un Oscar pe care cu siguranta-l merita. E un film care te face sa gandesti, pentru cei care cred ca Familia e sfanta, care te face sa constientizezi cat de fericit, de norocos si de privilegiat esti pentru acei oameni de langa tine. Pentru cei care vor sa-si dezvolte spiritul empatic si vor sa vada cum e ,,de partea cealalta”. E un film pentru cei care nu pot vorbi de propria familie sau care cu greu pot lua parte la intalniri intre rubedenii, nunti, inmormantari … Un respiro si o regasire. E un film pentru cinefili, de calitate, diferit, care desfide unul dintre cele mai puternice mituri ale omenirii, si care poate ca fiecare dintre noi ar trebui sa-l urmareasca. 

No comments:

Post a Comment

Joy/Vertigo

No matter what the future holds, there is the moment of today of pure  joy, which reminded me of the first novel I read long time ago by Pau...