Subscribe

* indicates required

March 9, 2023

In a World Where You Can Be Anything ...

Cu toții avem nevoie să credem în ceva, iar eu una cred în acel Bine prezent în străfundul tuturor, oricât și orice am fi făcut, paradoxal, într-o lume care pare să-și fi pierdut umanitatea.

Este ușor să nu avem niciodată timp pentru ceilalți, să ne pese doar de noi, să uităm să spunem ,,mulțumesc, ești bine, cum pot să te ajut?”, ușor să ne amintim doar ceea ce ne-a rănit, ușor să arătăm cu degetul spre ceilalți care de fapt sunt o oglindă a ceea ce nu ne place în noi înșine.

Este greu să ascultăm, chiar să-i ascultăm pe ceilalți, să ne reamintim din când în când momentele când ceilalți chiar au fost prezenți pentru noi, când ne-au fost alături în cele mai grele momente, este greu să le spunem cât îi prețuim, mai ales când suntem îngroziți să arătăm această vulnerabilitate.

Mereu începem să îi prețuim pe ceilalți când este prea târziu. Mereu ni se spune să spunem oamenilor cât sunt aici și nu atunci când aparțin unei alte lumi. Câți dintre noi chiar facem asta? Este atât de ușor să răspundem lovitorilor pe care le primim tot prin lovituri, atât de greu în a încerca a-l înțelege pe celălalt, în a-l lăsa să lovească, pentru că știi că aceasta nu este persoana în care crezi.

In a world where you can be anything, be kind. Asta este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care un om le poate face.    

No comments:

Post a Comment

Joy/Vertigo

No matter what the future holds, there is the moment of today of pure  joy, which reminded me of the first novel I read long time ago by Pau...