Subscribe

* indicates required

July 7, 2018

White Noise

Alergăm într-un iureș neîncetat, uitând în cele din urmă de când, de ce, încotro voiam să o luăm. Ne pierdem în îndatoririle zilnice, luptând oră de oră să mai ducem ceva la capăt: un curs dus până la final, un copil ajutat, un proiect terminat, un alt raport de făcut, o muncă sisifică de a atinge acel nivel economic decent. Luptăm cu sistemul, câte 8, 10, 12 ore pe zi, luptăm cu propria oboseală și limitele propriului trup, ignorând toate semnalele, îngropându-ne propriile temeri. Și am luptat atât de mult în această maturitate forțată de atâția ani încât momentele în care ne simțim și ne mai amintim ce ne dorim sunt din ce în ce mai puține. Și ironic, am tot luptat de a păstra și a oferi o fărâmă de umanitate în lumea asta tot mai cenușie că ne-am uitat complet propria umanitate, cu tot ceea ce înseamnă aceasta: propria vulnerabilitate, propriile dorințe, propriile visuri.


Din țărână suntem făcuți și în țărână ne vom întoarce. Dar mai vie decât atât este amintirea a priori a apei, mai plină de energie, mai puternică, mai aproape de mine. În acest iureș neîncetat, sunt mici momente de răgaz când ne lăsăm sau suntem obligați să ne debarasăm de toate armele, de toate poverile pe care le-am purtat. Acel scurt răgaz în care nu mai trebuie să încercăm să ne arătăm, să ne rostim vulnerabilitățile, părțile umane din noi, ci în care ne așezăm pur și simplu față-n față cu noi, respirând. Fără cuvinte, fără amintiri, fără dureri, fără regrete, fără teamă. Acel noi vechi de când timpul, eliberat din strânsorile prezentului. Doar privind întinderea din fața noastră și ascultând liniștea din jur. Respirând. 


No comments:

Post a Comment

Joy/Vertigo

No matter what the future holds, there is the moment of today of pure  joy, which reminded me of the first novel I read long time ago by Pau...